.

.

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Ιωάννης Καποδίστριας


Ιωάννης Καποδίστριας -Σειρά Ντοκιμαντέρ Ενωμένης Ρωμηοσύνης - ΑΧΕΛΩΟΣ TV
Ο Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης είχε πάντοντε ως πρότυπο του Ορθόδοξου Χριστιανού Κυβερνήτη το πρόσωπο του Ιωάννη Καποδίστρια. Η τόσο αξιόλογη σειρά του επικού ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια ετοιμάστηκε από την Ενωμένη Ρωμηοσύνη και τον ΑΧΕΛΩΟΣ TV οι οποίοι μας το παραχώρησαν για να το μοιραστούμε μαζί σας.

Το ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει το σωματείο «Ενωμένη Ρωμηοσύνη» και ο «Αχελώος tv» ολοκληρώθηκε μετά από επίπονη έρευνα και επαγγελματικά τηλεοπτικά γυρίσματα τριών ετών. 

Σε αυτό επιχειρείται η καταγραφή της ζωής του Ιωάννη Καποδίστρια, του εξ απορρήτων συμβούλου και υπουργού του αυτοκράτορα της Ρωσίας Αλέξανδρου Α’ και μετέπειτα πρώτου Κυβερνήτη της Ανεξάρτητης Ελλάδας.

Ομάδα επιστημόνων σε συνεργασία με ειδικό τηλεοπτικό – κινηματογραφικό συνεργείο ακολούθησε πιστά σε Ελλάδα, Ελβετία, Ιταλία και Αυστρία τα βήματα του Ιωάννη Καποδίστρια και τον διπλωματικό του αγώνα για τη θεμελίωση του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους.

Η σπονδυλωτή οπτικοακουστική παραγωγή χωρίζεται σε επτά ξεχωριστές θεματικές ενότητες – επεισόδια. Το πρωτογενές υλικό του ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει συνεντεύξεις επιστημόνων, οι οποίοι μελετούν το έργο του Ιωάννη Καποδίστρια.

Η μουσική επένδυση αποτελείται από έργα του μεγάλου Ελληνα μουσικοσυνθέτη Σταμάτη Σπανουδάκη ενώ το έργο αφηγείται ο ηθοποιός Κώστας Καστανάς. Το έργο αποτελεί το πρώτο ντοκιμαντέρ της σειράς «Ηρωϊκές μνήμες» που επιχειρεί να αναδείξει τη ζωή και την προσφορά ιστορικών προσωπικοτήτων που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στο Έθνος.

Εμπνευστής και πρωτεργάτης της ιστορικής παραγωγής, στη μνήμη του οποίου αφιερώνεται, είναι ο αείμνηστος Πρόεδρος της τηλεόρασης του Αχελώου, Γεώργιος Μπόκας. Υπό τη δική του καθοδήγηση το σύνολο του έργου σκοπεύει να αναδείξει τις ανθρωπιστικές αξίες, το πατριωτικό πνεύμα και την ανιδιοτελή προσφορά όλων των μεγάλων Ελλήνων που θεμελίωσαν το Ανεξάρτητο Ελληνικό Κράτος στην βάση των αρχέγονων ανθρωπιστικών, πατριωτικών και θρησκευτικών αξιών.

Πρόκειται για τις ίδιες αξίες πάνω στις οποίες μπορούμε να χτίσουμε και σήμερα ένα πιο βέβαιο μέλλον. Το ντοκιμαντέρ πρόκειται να παρουσιαστεί σε πολλές πόλεις της Ελλάδας καθώς και σε χώρες του εξωτερικού. Η διανομή του, όπως και κάθε συμπαραγωγή της Ε.ΡΩ. και του «Αχελώος tv», γίνεται δωρεάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )