.

.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Η ΧΟΥΝΤΑ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η διοικούσα εκκλησία ενοχλείται από ιστοσελίδες ενοριών, μοναχών, κληρικών και χαρακτηρίζει "αιρετικούς" τους διαφωνούντες!

Του Μάνου Χατζηγιάννη 
 
'Ελυσε όλα τα άλλα προβλήματα η Ιερά Σύνοδος και πήρε σειρά το διαδίκτυο! Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως τη στιγμή που για θέματα όπως το τμήμα Ισλαμικών Σπουδών στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ η ΔΙΣ σφυρίζει αδιάφορα, θυμήθηκε να "τραβήξει αυτιά" ενοριών, κληρικών και μοναχών που διατηρούν ιστοσελίδες στο διαδίκτυο! 
Πρωτοφανή λογοκρισία αποτελεί το γεγονός πως η Σύνοδος ζητάει να μην γίνεται κριτική στη διοίκηση των Μητροπόλεων, της Εκκλησίας ή των Πατριαρχείων!  Δε διστάζει μάλιστα να χαρακτηρίσει τους διαφωνούντες "αιρετικούς"! 
Για τους δε μοναχούς έχει ειδικές συστάσεις...."Οι μοναχοί δεν επιτρέπεται να εκφράζονται ακόμη και δια των μέσων του διαδικτύου δια τρόπου ο οποίος τους οδηγεί στην αλλοτρίωση της ασκητικής τους υποσχέσεως και σε ανάμειξή τους σε εγκόσμιες μέριμνες" αναφέρει μεταξύ άλλων σε συγκεκριμένη εγκύκλιο για την λειτουργία ιστοσελίδων εκ μέρους εκκλησιαστικών φορέων καθώς και εκ μέρους κληρικών ή μοναχών. 


Δείτε την εγκύκλιο: 

 Oι Μητροπολίτες (οι περισσότεροι) και η νοοτροπία τους είναι οτι πιο φασιστικό έχει να επιδείξει η εποχή μας. Ας διοργανώσει κάποιος μια δημοσκόπηση ανάμεσα στους Ιερείς- ανώνυμη βέβαια- για το πως βλέπουν τους δεσποτάδες τους οι ιερείς και τότε θα καταλάβετε και θα μάθετε την αλήθεια. Για την εγκύκλιο (συγχαρητήρια που την δημοσιεύσατε) δεν έχω να σχολιάσω γιατί όζει (μυρίζει) καταπάτηση του δικαιώματος της ελευθερίας της γνώμης. Κρίμα γιατί όλοι αυτοί οι δεσποτάδες στις ομιλίες τους και στις διαλέξεις τους ομιλούν για τα δυο βασικά γνωρίσματα της πίστεως: την ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ αλλά στην πράξη τα καταργούν. Η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι χώρος αγάπης και ελευθερίας, όμως οι τακτικές των δεσποτάδων δεν θα αλλάξουν ποτέ. Ποτέ στην ζωή μου δεν έδωσα εμπιστοσύνη στους δεσποτάδες. Μόνο στον απλό κληρικό της πατρίδας μας και κυρίως στον ήρωα έγγαμο κληρικό. Και λέω ήρωα γιατί ο απλός λαός δεν γνωρίζει τι <<τραβάει>> ο έγγαμος κληρικός και μερικές φορές και ο έντιμος άγαμος κληρικός απο τους δεσποτάδες.Άλλωστε και ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος τους είχε χαρακτηρίσει όλους αυτούς τους δεσποτάδες απο τον 4 αιώνα λέγοντας: << ουδέν δέδοικα όσο των επίσκόπων πλήν ενίων>> Τίποτα δεν φοβήθηκα περισσότερο όσο τους δεσποτάδες πλήν μερικών. Αντιλαμβάνεστε και τι θα ψηφίσουν οι περισσότεροι από αυτούς. Θα ψηφίσουν οτι δεν ενοχλεί την ησυχία τους και το συμφέρον τους. Το καταλάβατε ή θέλετε και ανάλυση;
 Κώστας Μανωλιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )