.

.

Πέμπτη 11 Αυγούστου 2011

Πεθαίνεις πλέον αν δεν έχεις ασφάλιση η δεν έχεις χρήματα !


Στο έλεος του Θεού οι άνεργοι,οι επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο και οι υπόλοιποι ανασφάλιστοι πολίτες.Θα πεθαίνουν έξω απο τα νοσοκομεία που έγιναν και συντηρούνται με τα λεφτά τους,θα τους αρνούνται τη φροντίδα γιατροί που πληρώνονται απο τους φόρους τους !
Στο βωμό της πιό βάρβαρης μορφής του οικονομικού και πολιτικού συστήματος που ελέγχει τη χώρα παραδίδονται άμεσα οι πολίτες της.Νέο σύστημα χρέωσης των ασφαλιστικών ταμείων και κατά προέκταση των κάθε είδους ασφαλισμένων αλλά και των ανασφάλιστων πολιτών εφαρμόζουν από σήμερα τα νοσοκομεία.

Πρόκειται για τα ενοποιημένα νοσήλια, τα οποία καλύπτουν περισσότερες από 700 θεραπευτικές κατηγορίες (DRGs). Το σύστημα επιτρέπει στις διοικήσεις των νοσοκομείων να χρεώνουν τα Ταμεία με ποσά πιο κοντά στο πραγματικό κόστος νοσηλείας των ασφαλισμένων τους.
Δεν διευκρινίζεται αν ακόμα και οι ασφαλισμένοι - με τις πετσοκομένες αποδοχές και συντάξεις θα καλούνται να πληρώσουν τα αντίστοιχα ποσά προκαταβολικά με την προοπτική να τα διεκδικήσουν εκ των υστέρων απο τα ταμεία τους !

Οπως αναφέρει η κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας, Εργασίας και Οικονομικών, η εφαρμογή του είναι πιλοτική δηλαδή εφαρμόζεται απο σήμερα προκειμένου να μετρηθούν οι κοινωνικές αντιδράσεις, με στόχο να λειτουργήσει μόνιμα στο ΕΣΥ από την 1η Οκτωβρίου. Με βάση τον πίνακα των χρεώσεων, οι υπηρεσίες των νοσοκομείων θα δίνουν εξιτήριο στο οποίο θα αναγράφουν τον κωδικό της πάθησης.

Η κωδικοποίηση της διάγνωσης θα γίνεται από τον θεράποντα ιατρό, ο οποίος έχει στη διάθεσή του επιπλέον κωδικούς, ανάλογα με το αν υπήρξαν ή όχι επιπλοκές ή χρειάστηκαν περαιτέρω θεραπευτικές ενέργειες. Με το παλαιό σύστημα η χρέωση γινόταν με βάση έναν περιορισμένο πίνακα ημερήσιων νοσηλίων ανά τομέα (παθολογικό, χειρουργικό, ψυχιατρικό και ειδικές μονάδες). Τα νοσήλια διαμορφώνονταν με βάση το πόσες μέρες νοσηλεύτηκε ο ασθενής και σε ποια θέση.

Με το νέο σύστημα, οι χρεώσεις κυμαίνονται -ανάλογα με την πάθηση -από 136 ευρώ (μία συνεδρία αιμοκάθαρσης) έως 94.009 ευρώ η εμφύτευση συσκευών κοιλιακής υποβοήθησης. Τα νοσήλια είναι κλειστά και ενοποιημένα (ανά πάθηση) και αφορούν το σύνολο της νοσηλείας (με βάση τη μέση διάρκεια). Στη δεκάδα με τις πιο ακριβές χρεώσεις περιλαμβάνονται η μεταμόσχευση καρδιάς -πνευμόνων (50.379 ευρώ), η νοσηλεία νεογνών με βάρος εισαγωγής κάτω από 750 γραμμάρια (41.579 ευρώ) και η τραχειοστομία με μηχανική υποστήριξη αναπνοής περισσότερες από 95 ώρες, με καταστροφικές συνυπάρχουσες παθήσεις και επιπλοκές (39.863 ευρώ).


Πολύ υψηλές χρεώσεις προβλέπονται για την εξωσωματική συσκευή οξυγόνωσης ECMO (37.063 ευρώ), τη μηχανική υποστήριξη αναπνοής για εγκαυματίες και σοβαρά ολικού πάχους εγκαύματα (36.086 ευρώ), τη μεταμόσχευση καρδιάς (34.279 ευρώ), τη νοσηλεία νεογνών με βάρος εισαγωγής 750 έως 999 γραμμάρια (30.725 ευρώ), τη μεταμόσχευση πνευμόνων (30.015 ευρώ) και τη μεταμόσχευση ήπατος (28.907 ευρώ).

Δεν έχει γίνει γνωστό αν στις χρεώσεις αυτές περιλαμβάνονται και τα σκανδαλωδώς και μόνιμα υπερτιμολογημένα σε σχέση με το εξωτερικό αντίστοιχα αναλώσιμα υλικά πού διαχρονικά επιφέρουν δις στούς νταβατζήδες της υγείας, βούλιαξαν τα ασφαλιστικά ταμεία και πληρώνουν τελικά οι φορολογούμενοι πολίτες..


Οι λιγότερο δαπανηρές είναι η συνεδρία θεραπείας διανοητικών διαταραχών με ή χωρίς ηλεκτροσπασμοθεραπεία, ίδια μέρα (140 έως 148 ευρώ), οι μη χειρουργικές παθήσεις νωτιαίου σωλήνα, μίας ημέρας (151 ευρώ), οι κακοήθειες του δέρματος, την ίδια μέρα (161 ευρώ)

stopcartel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )