.

.

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Η εθνομηδενιστική και αντι- Ορθόδοξη ομάδα "Δραγώνα-Φραγκουδάκη και ΣΙΑ"


Πάλι εναντίον του μαθήματος των Θρησκευτικών και της πρωινής προσευχής!


Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαστε με τις εθνομηδενιστικές και αντι- Ορθόδοξες δράσεις των "επιλέκτων" του Ιδρύματος Σόρος , του CDRSEE και των υπολοίπων επτελείων της Νέας Τάξης Πραγμάτων και όπως δείχνουν τα νέα από το ανθελληνικό μέτωπο, δυστυχώς δεν θα είναι και η τελευταία.
Η κ.Φραγκουδάκη έχει κάνει φαίνεται "τάμα" στον "θεό" που πιστεύει, να κάνει ότι περνά από το χέρι της ώστε να βοηθήσει την φίλη της υπουργό παιδείας και αγαπημένη της λέσχης Μπίλντερμπεργκ, να εξαφανίσουν από την εκπαίδευση των παιδιών μας κάθε τι που θα θυμίζει Ελλάδα και Ορθοδοξία.

Αυτή η σταλινικής μορφής επιβολή της δια βίου εκπαίδευσης στον "νέο πατριωτισμό", δεν έχει άλλο στόχο παρά να "ξεπλύνει" τα μυαλά της νέας γενιάς με το μπουγαδόνερο της δήθεν πολυπολιτισμικότητας και να τα "φορμάρει" στο καλούπι της Νέας Εποχής.

Είναι αναμφίβολα η πιό μοχθηρή έκφραση της τυραννίας, διότι με την προμετωπίδα ενός κίβδηλου φιλελευθερισμού, στερεί από τον νέο την δυνατότητα πρόσβασης σε "επικίνδυνες" πηγές όπως αυτές της Ορθοδοξίας και της Ιστορίας.

Και είναι όντως "επικίνδυνες", εφ΄όσον δεν κατευνάζουν - όπως θέλει το σύστημα - την φυσική ορμή και την ανησυχία ενός νέου ανθρώπου, αλλά αντιθέτως θα του "ανοίξουν" την όρεξη για αναζήτηση της αλήθειας, πράγμα που φυσικά δεν "συμφέρει" την εξουσία.

Ευτυχώς τόσο οι νέοι μας, όσο και οι μεγαλύτεροι, έχουν αντιληφθεί πλέον την άθλια μεταμφίεση όλων αυτών που μοστράρουν κάθε τι απεχθές, εθνοκτόνο και λαοκτόνο ως αναγκαία μεταρρύθμιση για να πάει δήθεν η χώρα μπροστά.


Οι μουτσούνες του ψευτοπροοδευτισμού
έπεσαν και το λούστρο του "σύγχρονου" ξέφτισε και είναι πλέον ορατή δε όλους η γύμνια και η ευτέλεια του "νέου πατριωτισμού".

Ας ασχοληθούν λοιπόν με τα ζέοντα προβλήματα της παιδείας, της υγείας, της ασφάλειας, της άμυνας κλπ και ας αφήσουν την νεοεποχήτικη προπαγάνδα και την made in USA μπαρουφολογία.

Ειδικά η κ. Φραγκουδάκη και η κ. Δραγώνα αντί να βγαίνουν και να στάζουν κάθε τόσο την σιωνιστικογενή χολή τους, θα έπρεπε υπό τις παρούσες τραγικές για την οικονομία μας συνθήκες, να μας εξηγήσουν τί έγιναν τα 17.000.000 ευρώ (!) που "διαχειρίστηκαν" από το 1997 μέχρι και το 2008 για την ...εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων, για να μην μιλήσουμε και για τις άλλες απεχθείς στην ελληνική κοινωνία δρατηριότητές τους.

Πιό κάτω παραθέτουμε μια ανάρτηση - αναδημοσίευση του αδελφικού μας ιστολογίου
http://anavaseis.blogspot.com στην οποία περιγράφονται τα τελευταία "κατορθώματα" της κ. Φραγκουδάκη και αμέσως μετά μια "αναμνηστική" ανάρτηση- αναδημοσίευση από την "Κλασσικοπερίπτωση" και το "Ρεσάλτο":




Οι άνθρωποι των "σκιών" ξανακτυπούν. Θρησκειολογικό μάθημα και κατάργηση της πρωινής προσευχής και του εκκλησιασμού των μαθητών ζητά η Άννα Φραγκουδάκη



Σχόλιο Αναβάσεων: Πολλά, πάρα πολλά μπορεί να γράψει κανείς για την Άννα Φραγκουδάκη.

Εμείς θα αρκεστούμε να δημοσιεύσουμε μόνο μια φράση της από ημερίδα του Πανεπιστημίου στην οποία λέει:


«Οι σύγχρονοι Έλληνες με τις αναφορές τους στην αρχαία Ελλάδα, θέλουν να κρύψουν το ΑΣΧΗΜΟ και ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ εθνικό τους πρόσωπο.»

Όσο για την νέα αποδομητική της επίθεση διαβάστε παρακάτω....

Πάλιν Φραγκουδάκη μαίνεται, πάλιν ταράττεται, πάλιν ορχείται, πάλιν την κεφαλήν του μαθήματος των Θρησκευτικών ζητεί λαβείν επί πίνακι.

Η Άννα Φραγκουδάκη, καθηγήτρια κοινωνιολογίας της εκπαίδευσης στο Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών, μας έχει συνηθίσει στις παρεμβάσεις της με τις οποίες προσπαθεί να πετύχει την μετατροπή των Θρησκευτικών σε μάθημα Θρησκειολογίας και ακολούθως την πλήρη κατάργησή του, αλλά και την κατάργηση όλων των χριστιανικών στοιχείων της ελληνικής παιδείας.

Αυτή τη φορά με άρθρο της στο protagon.gr (27/4/2011) ζητά εκτός από τη μετατροπή του θρησκευτικού μαθήματος σε θρησκειολογία, να καταργηθεί η προσευχή και ο οργανωμένος εκκλησιασμός των μαθητών.

Τα επιχειρήματά της και αυτή τη φορά ανυπόστατα και έξω από τις προβλέψεις των νόμων του ελληνικού κράτους και του Συντάγματος...

Αποφαίνεται για παράδειγμα η Φραγκουδάκη ότι «Tο δικαίωμα στην ορθόδοξη χριστιανική διαπαιδαγώγηση πρέπει να είναι σεβαστό, όμως η εφαρμογή του δεν είναι έργο του σχολείου. Όπως παντού στον δημοκρατικό τουλάχιστον κόσμο, είναι έργο της Eκκλησίας».

Κι όμως. Το ελληνικό Σύνταγμα προβλέπει την καλλιέργεια της ορθόδοξης χριστιανικής θρησκευτικής συνείδησης των μαθητών ως υποχρέωση του κράτους (και όχι της Εκκλησίας). Επίσης «παντού στο δημοκρατικό κόσμο» υπάρχει μάθημα Θρησκευτικών που καλλιεργεί συγκεκριμένη θρησκευτική συνείδηση (ομολογιακό) και όχι αφηρημένη θρησκειολογική και το οποίο γίνεται μέσα στα δημόσια σχολεία και όχι στις ενορίες των διαφόρων ομολογιών.

Πάλιν η Φραγκουδάκη, όπως και παλαιότερα, αναφέρει ψευδώς ότι «Έχει πολλά πλεονεκτήματα να είναι η κατήχηση έργο της Eκκλησίας, αντί σχολικό μάθημα, υποχρεωτικό με την απειλή του κακού βαθμού». Ως γνωστόν οι μαθητές έχουν στο μάθημα των Θρησκευτικών τους μεγαλύτερους βαθμούς σε σχέση με τα άλλα μαθήματα και κανείς Θεολόγος δεν «απειλεί» τους μαθητές με κακή βαθμολογία.

Προφανώς η Φραγκουδάκη αντιγράφει όσα έχει πει ξαναπεί σε παλαιότερα άρθρα της μολονότι έχει λάβει τις δέουσες απαντήσεις κατά το παρελθόν (δείτε τις σχετικές αναρτήσεις στο τέλος).

Τέλος μας λέει
ότι ένα μάθημα θρησκειολογίας αρκεί για τη θρησκευτική διαπαιδαγώγηση των μαθητών αφού «Σύμφωνα με τα ιερά κείμενα όλων των μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών π.χ. βασικός ηθικός κανόνας είναι η αγάπη και κατανόηση προς τον συνάνθρωπο και ο Θεός περιγράφεται ελεήμων και πανάγαθος». Φαίνεται πως η κυρία καθηγήτρια δεν έχει διαβάσει καλά τις προβλέψεις του Κορανίου περί των απίστων (όσων δεν πιστεύουν στον Αλλάχ) για να αναφέρουμε ένα μόνο παράδειγμα.

Δεν θα ασχολούμασταν καθόλου με τις μονότονα επαναλαμβανόμενες αντιχριστιανικές ιδέες της Φραγκουδάκη, όπως αποφεύγουμε να απαντάμε και σε άλλες τέτοιες παραφωνίες. Αν σχολιάσαμε τα γραφόμενα της το κάναμε μόνο και μόνο για να φανεί πόσο εύκολα κάποιοι πανεπιστημιακοί ισοπεδώνουν τα πάντα αποφαινόμενοι από (καθ)έδρας και ποδοπατώντας τις προβλέψεις των νόμων, του Συντάγματος αλλά κυρίως την μακραίωνη Παράδοση της χιλιοβασανισμένης πατρίδας μας.

Μεταφέρουμε το σχετικό απόσπασμα του άρθρου της Άννας Φραγκουδάκη από το protagon.gr
Τα θρησκευτικά


Tο δικαίωμα στην ορθόδοξη χριστιανική διαπαιδαγώγηση πρέπει να είναι σεβαστό, όμως η εφαρμογή του δεν είναι έργο του σχολείου. Όπως παντού στον δημοκρατικό τουλάχιστον κόσμο, είναι έργο της Eκκλησίας. H υποχρεωτική από το σχολείο κατήχηση παραβιάζει πολλές αρχές, με πρώτη την ελευθερία της συνείδησης. Eίναι ψηλά και αυξάνονται τα ποσοστά αλλόθρησκων μαθητών και μεγαλώνουν όσων ανήκουν στο ορθόδοξο χριστιανικό δόγμα αλλά πιστεύουν ότι η θρησκεία είναι ιδιωτικό θέμα συνείδησης. Έχει πια έρθει ο καιρός τη θέση της δογματικής κατήχησης στο σχολείο να πάρει η θρησκειολογία και η ιστορία των θρησκειών, επίσης να καταργηθεί η προσευχή και ο οργανωμένος εκκλησιασμός.

Έχει πολλά πλεονεκτήματα να είναι η κατήχηση έργο της Eκκλησίας, αντί σχολικό μάθημα, υποχρεωτικό με την απειλή του κακού βαθμού. Oι μαθητές συμμετέχουν με τη θέλησή τους και όχι υποχρεωτικά, ούτε εξετάζονται κοιτάζοντας με ζήλεια από το παράθυρο τους αλλόθρησκους απαλλαγμένους να παίζουν στην αυλή. Άρα η θρησκευτική διαπαιδαγώγηση γίνεται ενσυνείδητη και πολύ πιο σχετική με τις θρησκευτικές επιταγές.

Τότε το σχολείο μπορεί στη θρησκειολογία να περιλάβει και μια επιλογή από αρχές που είναι κοινές σε όλες τις μεγάλες θρησκείες του κόσμου και να τις διδάσκει ως ηθικές αξίες γενικότερα αποδεκτές. Σύμφωνα με τα ιερά κείμενα όλων των μεγάλων μονοθεϊστικών θρησκειών π.χ. βασικός ηθικός κανόνας είναι η αγάπη και κατανόηση προς τον συνάνθρωπο και ο Θεός περιγράφεται ελεήμων και πανάγαθος.
πηγή Θρησκευτικά



Φάκελος: Θάλεια Δραγώνα
Ανοίξτε εδώ:
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=4016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )