.

.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ρουμανία- Οικουμενιστική λογοκρισία στον ηγούμενου της Ιεράς Μονής Αγ.Παύλου

Μας έκανε εντύπωση το αφιέρωμα που βρήκαμε εδώ για τον ευλογημένο ηγούμενο π.Παρθένιο και τον εξ Ρουμανίας Μητροπολίτη Μολδαβίας π.Θεοφάνη..

Γνωρίζουμε την Οικουμενιστική φωλιά που έχει η ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία ,αλλά δεν το περιμέναμε από τον Επίσκοπο Θεοφάνη.Βάζοντας καλό λογισμό λέμε πως πρέπει να διαφυλαχθούν ισορροπίες και όχι ότι ο εν λογο Μητροπολίτης είναι οικουμενιστής!


Κατόπιν προσκλήσεως του μητροπολίτου Μολδαβίας π.Θεοφάνη, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ.Παύλου-Αγ Όρους π. Παρθένιος μετέφερε το χέρι του Αγ.Μαξίμου του Ομολογητού στο Ιάσιο επ'ευκαιρίας της εορτής της Αγ. Παρασκευής της Επιβατινής(14-10)

Κατά την ομιλία του ηγουμένου,όταν διαβάστηκε η ομιλία στα ρουμανικά, ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ μια παράγραφος η οποία αναφέρονταν στον οικουμενισμό. Παρών βεβαίως βεβαίως ήταν και ο αρχιοικουμενιστης Πατριάρχης Ρουμανίας Δανιήλ.

Το κείμενο που λογοκρίθηκε είναι το εξής.«Με αυτά τα λόγια σφράγισε( ο Αγ Μάξιμος)την καταδίκη αυτου που σήμερα εμείς λέμε Οικουμενισμός και την ίδια στιγμή γκρέμισε τον μύθο ότι υπάρχει αποστολική διαδοχή εκτός της Μιας Αγιας Καθολικής Εκκλησίας.Όπου δεν υπάρχει''η αλήθεια και η κληρονομιά της ομολογίας της πίστεως''δεν υπάρχει εκκλησία και συνεπώς ούτε ιερωσύνη,ούτε βάπτιση ,ούτε μυστήρια.Αυτή τη θέση βρίσκουμε και στα θεόπνευστα κείμενα των Αγ.Πατέρων και στους ιερούς κανόμες και στους βίους των αγίων. Μην ξεγελιόμαστε.Δεν μπορεί να υπάρξει αποστολική διαδοχή εαν δεν υπάρχει αποστολική πίστη, επειδή η Ορθόδοξη εκκλησία μιλάει για την άκτιστη ενέργεια της Θείας Χάριτος ως αιώνια έκφραση της Θείας Φύσεως, πράγματα που είναι δύσκολο να τα περιγράψεις με λόγια.Συνεπώς όταν μιλάμε για Θεία Χάρη εννοούμε ότι μπορούμε εμείς οι άνθρωποι που είμαστε κτίσματα και θνητοί να φτάσουμε στη θέωση»

Στο πρώτο βίντεο που κρατάει 10 λεπτά κοιτάξτε στο 9:04 τη στιγμή που πρέπει να διαβαστεί το επίμαχο κείμενο, πως κουνάει το χέρι του ο μητροπολίτης Μολδαβίας Θεοφάνης επισημαίνοντας έτσι στον διάκονο να προσέχει και να αποφύγει τη συγκεκριμένη παράγραφο.


Στο δεύτερο βίντεο δείτε την λεπτομέρεια από το ίδιο περιστατικό στο 0,12΄.




http://aktines.blogspot.com/2010/10/blog-post_5688.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )