.

.

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Τελικά στο ατύχημα δεν χάθηκαν μονο 164 ζωές αλλά και μια χώρα!!"

Η συγχωρεμένη πολωνική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων αρνιότανε κατηγορηματικά την αναπτυξη νατοικών πυραύλων στο εδαφος της με στόχευση την ρωσικη επικράτεια!!

Κλίκ πρώτα ΕΔΩ-Η Πολωνία υπέγραψε την συμφωνία ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΥΡΑΥΛΩΝ - Η Πολωνία και οι ΗΠΑ υπέγραψαν το Σάββατο τη συμφωνία για την εγκατάσταση στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης μέρους της αντιπυραυλικής ασπίδας, ενός σχεδίου που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με τη Ρωσία.


Η τελετή της υπογραφής έγινε στη Κρακοβία με παρόντες τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, Ράντοσλαβ Σικόρσκι και Χίλαρι Κλίντον.
Με τη συμφωνία θα λειτουργήσει μόνιμη αμερικανική πυραυλική βάση, μέρος του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας που προωθούσαν οι ΗΠΑ κατά επιθέσεων από ασιατικές χώρες όπως το Ιράν ή η Βόρειος Κορέα. Από το 2018 στη χώρα θα λειτουργούν κινητοί εκτόξευες πυραύλων αντί για μόνιμους που προβλέπονταν αρχικά.
Η Χίλαρι Κλίντον επανέλαβε ακόμη ότι η πυραυλική ασπίδα δεν απειλεί τη Ρωσία: «Πρόκειται για ένα καθαρά αμυντικό σύστημα». Ακόμη υπογράμμισε ότι η πόρτα είναι ανοιχτή και για τη συμμετοχή της Ρωσίας στο σχέδιο, αν και μέχρι σήμερα η Μόσχα «δεν έχει απαντήσει θετικά». Η Ρωσία είχε εκφράσει τη σφοδρότατη αντίδρασή της από την εγκατάσταση της ασπίδας στην ανατολική Ευρώπη, πολύ κοντά στα σύνορά της, αν και οι ΗΠΑ απέρριπταν τις αιτιάσεις της Ρωσίας ότι η ασπίδα στοχεύει την ίδια. Το σχέδιο για βάσεις στη Πολωνία και την Τσεχία που είχε προταθεί κατά την προεδρία του Τζορτζ Μπους αναθεωρήθηκε κάπως από τον Μπαράκ Ομπάμα, προς ικανοποίηση της Ρωσίας, αν και δεν άρθηκαν οι αντιρρήσεις για την παρουσία της βάσης στη Πολωνία.
Επόμενοι σταθμοί της περιοδείας της υπουργού Εξωτερικών θα είναι το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία και η Γεωργία.

Η συμφωνία «θα προστατεύσει την Πολωνία και τους συμμάχους μας από εξελισσόμενες απειλές, όπως αυτές του Ιράν», ανέφερε η Αμερικανή υπουργός.

http://greeknation.blogspot.com/2010/07/164.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )