.

.

Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

Περί κάποιου κυρίου Καρατζαφέρη


Επειδή έχει παρεισφρήσει στην πολιτική σκηνή κάποιος κύριος Καρατζαφέρης, που περιλαμβάνει στην ονομασία του κόμματός του τη λέξη Ορθόδοξος , καλό είναι να γνωρίζετε τα εξής:

1) Πουθενά στο
καταστατικό του κόμματος (εκτός από την ονομασία του κόμματος), δεν αναφέρεται η λέξη ορθοδοξία ή παράγωγά της.


2) Στο
Πλαίσιο Θέσεων του κόμματος, στο κεφάλαιο περί της ταυτότητας του κόμματος, μεταξύ άλλων αναφέρεται:

Είναι ένα «ορθόδοξα» λαϊκό κόμμα, που χωρίς να γίνεται λαϊκιστικό προτάσσει τα συμφέροντα και την προστασία των μη - προνομιούχων Ελλήνων και στηρίζει τόσο τις ατομικές ελευθερίες όσο και τα δικαιώματα στην ασφάλεια, στην πρόοδο και στην ευημερία όλων όσων ζουν νόμιμα στην Ελλάδα, χωρίς καμία διάκριση.

Εδώ, εξηγείται εμμέσως ότι η λέξη «ορθόδοξος» στην ονομασία του κόμματος, δεν παραπέμπει στην ορθόδοξη πίστη αλλά στην ορθόδοξη πολιτική ιδεολογία. Αλήθεια, μπορεί μία ιδεολογία να δοξάζει κάποιον ή κάτι;


3) Ακόμη, επίσης στο
Πλαίσιο Θέσεων του κόμματος, στην παράγραφο «Για τη Θρησκεία και την Ορθόδοξη Εκκλησία» αναφέρεται:

Αναγνωρίζουμε ότι η θρησκεία διαδραμάτισε πάντοτε σημαντικό ρόλο στην ιστορική πορεία του Ελληνισμού, τόσο σε επίπεδο μαχών, όπου από τα αρχαία χρόνια οι αγώνες δινόντουσαν «υπέρ βωμών και εστιών» μέχρι το σύγχρονο «για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος την ελευθερία», όσο και σε επίπεδο ηθικής και πνευματικής συγκρότησης της προσωπικότητας των Ελλήνων. Πιστεύουμε ότι στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία που γίνονται σεβαστά όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί και δεν θα πρέπει να γίνονται διακρίσεις σε βάρος καμίας θρησκείας ή δόγματος. Παράλληλα, πιστεύουμε ότι ταυτόχρονα θα πρέπει επίσης να τηρούνται τα όσα προβλέπονται στο Σύνταγμα και τους νόμους μας για την προστασία της «επικρατούσης θρησκείας της Ελλάδος», που είναι η «Ανατολική Ορθόδοξος του Χριστού Εκκλησία», αναγνώριση που το Σύνταγμά μας προσφέρει στην Ορθοδοξία σε ανταπόδοση των όσων και εκείνη προσέφερε στο Ελληνικό Έθνος σε δύσκολες για την επιβίωσή του στιγμές.

Δηλαδή, η ορθοδοξία δεν είναι η μία και μόνη αλήθεια, αλλά μία θρησκεία που έχει την ίδια βαρύτητα με τις άλλες, και, αφού μας το επιβάλλει το σύνταγμα, πρέπει να τη θεωρήσουμε επικρατούσα. Η ορθοδοξία είναι σεβαστή, για το κόμμα αυτού του ανθρώπου, επειδή προσέφερε πολλά στο έθνος. Με αυτήν την τοποθέτηση, ο κύριος Καρατζαφέρης μπορεί μελλοντικά να θεωρήσει ότι το χρέος εξοφλήθη.

Πού, αδέλφια μου, στα ιερά μας κείμενα, αναφέρεται η λέξη θρησκεία; Πουθενά. Παντού γίνεται λόγος για την πίστη στο Χριστό, ο οποίος είναι κυριολεκτικά η αλήθεια και οτιδήποτε άλλο είναι
ψέμα, μερικώς ή ολικώς.


4) Ο
λογότυπος του κόμματος του κυρίου Καρατζαφέρη απεικονίζει το σταυρό του Χριστού;
Απαντήσατε ναι;
Χάσατε. Σας ξεγέλασε.
Κοιτάξτε πιο προσεκτικά.
Θα δείτε ότι πρόκειται για κάποια ρομβοειδή σχήματα σε σταυρωτή διάταξη που δεν απαντώνται πουθενά στην ορθοδοξία.


5) Αν δεν πειστήκατε ότι ο κύριος Καρατζαφέρης καπηλεύεται τη λέξη «Ορθόδοξος» και το σχήμα του σταυρού του Χριστού μας, δείτε αυτό το βίντεο.
http://www.greektube.org/content/view/51679/2/

Διερωτώμαι πώς μπορεί κάποιος Χριστιανός Ορθόδοξος να κόβει ένα κομμάτι βασιλόπιτας στον Αλλάχ. Η μόνη απάντηση που μπορώ να δώσω, είναι ότι δέχεται την ύπαρξη του Αλλάχ. Μα, μόλις προηγουμένως έκοψε ένα κομμάτι για το Θεό. Άρα δέχεται την ύπαρξη και των δύο.
Και πού είναι αυτός ο Αλλάχ; Είναι ο Αλλάχ των μουσουλμάνων; Αν ναι, τότε ο κύριος Καρατζαφέρης δέχεται την ύπαρξη δύο Θεών; Άραγε, απήγγειλε ποτέ το «Πιστεύω»; Κι αν δεν αναφέρεται στον Αλλάχ των μουσουλμάνων τότε πώς του ήρθε και ανέφερε αυτό το όνομα στην Αλεξανδρούπολη μπροστά σε μουσουλμάνους;

Με πόνο και αγανάκτηση για τη σύγχυση που μας έχει καταλάβει ως λαό,

Ιωάννης Χ. Ευφραιμίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ακούστε ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε κλίκ στην εικόνα)

Ακούστε  ΡΑΔΙΟ ΦΛΟΓΑ ( κάντε  κλίκ στην εικόνα)
(δοκιμαστική περίοδος )